I SEE THE SOUL IN MY EYES, ONCE IT WAS BEAUTY, BUT NOW IT'S BLIND


Läxor och prov hopar ihop sig allt mer och mer. Engelskaprovet är dock avcheckat, vilket känns förbaskat bra. Dock lär jag få sitta uppe halva natten ikväll också. Hatar stressen. Kan skatta mig lycklig att jag åtminstonde får ta en tripp till Stockholm, Globen på fredag för att se Avicii. Då kommer jag vara lycklig igen.

STUDY-SESSION


Bilderna beskriver precis hur min kväll sett ut. Enda sedan jag kom hem från skolan (vid fem-tiden) har jag kurat ihop mig på köksbordet med alla miljontals papper och en kopp svart kaffe. Har kört på en riktig intensiv study-session. Nu är det upp till bevis ifall mina plugg timmar har gett någon vettig kunskap till provet imorgon.

Veckans dödar-schema:
Tisdag- prov i Engelska C (The puritans, Nathaniel Hawthorn och words)
Onsdag - läsa + ge feedback på PA rapporter
Torsdag - Naturkunskapsprov (människokroppen, matspjälkningen osv) + grafiska skivomslag inlämning
Fredag - så jävla fri! (för några dagar)

DECORATE


Rensade runt bland allt gammalt och hittade den här lilla älsklingen. Ett renhorn som min pappa och bror hittat i Fjällen för ett antal år sedan. Nu ska den upp på väggen med detsamma för att sedan prydas med mina smycken. Snyggt kommer det bli!

BRIGHTER DAY


Det var längesedan man vakande upp med solen lysandes i ansiktet. När termometern sedan visar 16 grader blir man inte direkt ledsnare. Det är sjukt hur glad man kan bli av lite solljus och värme. Nu kan det fanimej inte vara vinter längre. Välkommen kära efterlängtade vår!

WITH YOU I HAVE ZERO STRENGTH


Har som vanligt ingenting intressant att skriva. Tog en buss in till stan vid tjugo i elva i morse, eller rättare sagt tjugo ÖVER elva eftersom bussjävlen inte ens gick pga halkan. Alltid kul att stå ute i kylan och huttra. Mötte sedan upp världen finaste amanda och felicia för donken besök. fancy. Mot kvällen åkte jag in till nyköpings sjukhus för att hälsa på stackars farfar som fått en rejäl lunginflammation. Lugn och slapp dag. Sånt som man bara kan göra om man har lov ungefär. Nu ska jag lägga mig och sussa fint. (observera, rätt gammal bild)

TACOMYS


Hänger i Felicias crib och äter tacos. Perfekt tisdag!

SPORTLOV

Superdålig uppdatering, som det brukar bli under helgerna. Har bara myst sönder det här lovet än så länge. Idag lunchade jag med mamsen och hade lite kvalitetstid. Nu ska jag rusa iväg till bussen som går 16.45 (kuuuuta) för att träffa amanda och felicia. gosungar. Ha ett fint lov allihopa.

GREVEN


Fyfan... har alltid haft fobi för skelletet/greven i mysteriet på greveholm, och så kommer Janne in med den här. Ruggigt lik. Ikväll kommer jag drömma mardrömmar :(

MEN I NATTENS TYSTA TIMMAR HAR JAG UNDRAT


Sitter på naturkunskapen och kollar på en film och sjöpungar, evolutionen och pilålen. Visste ni exempelvis att ett kollibrihjärta slår 1300slag/minut? Nej, tänkte väl. Man lär sig så himla mycket användbara grejer som alldeles säkert kommer viktigt att kunna i framtiden. Vilket smartass jag kommer vara när jag är 90 år och säger "för flera miljarder år sedan ökade syret i havet eftersom kiselalgen använde sig av fotosyntesen" eller något i den stilen. Kul kul.

Snart rör jag mig iallafall hemåt för att packa och därefter åka in till Nyköping igen. Inviger Felicias "nya" lägenhet med pizza och förkrök, sen bär det av på äventyr längs med nyköpings gator. Hoppas att eran kväll blir lika bra som min alldeles säkert kommer bli!

THAILAND#2


HELLO MYSTERY, DON'T BOTHER TO EXPLAIN


Har egentligen ingenting vettigt att säga över huvudtaget. Imorgon blir det återbesök på krogen. Har blivit rätt många visiter där på senaste, men vad gör det om hundra år. Trivs med livet.

Nej, nu lämnar jag skolbyggnaden och bussar hem till hålan. hej!

DEAR COUSIN



Känslan av att ha någon som vet precis vem du är. Någon som känt dig sedan barnsben och som alltid förstår hur du känner. Någon som du delat tusentals minnen med. Någon som du vet aldrig kommer svika dig eller lämna dig. Ja, fan vad fint det är att ha en sådan människa i ens liv. Oavsett vad som händer så kommer du alltid vara den som finns till hands. Den som förstår. Mitt eget kött och blod. Ett band som är så starkt som om det vore av stål. Idag satt jag och funderade vilken plats mina vänner har i mitt liv. En riktig tankeställare som resulterade i att jag kom att känna en enorm saknar för min älskade kusin. Frida. Hatar att du bor så långt bort, hatar att jag inte kan komma springande till dig när jag är ledsen, hatar att vi inte har varandra här och nu. Hursomhelst (med risk för att det här blir supertråkigt att läsa) så vill jag bara säga att min saknad och längtan efter dig inte kan fyllas av någonting. Lite tomt. Men du ska veta att jag alltid kommer älska dig, för den fina människa du är. Tack som fan för att du har funnits, finns och alltid kommer finnas för mig. Min alldeles egna kusin.

All kärlek till dig.

VALENTINE'S DAY


Googles startsida måste ändå ta priset för absolut gulligaste alla hjärtans dag film. jag är fan kär i kärleken ibland.

Kvällens planer blir att gå ut med tjejerna och äta middag på fika där vi bokade bord i förra veckan. Kanske ska man till och med unna sig ett glas vin kvällen i ära. Ha en fantastiskt bra alla hjärtans dag vänner! ta hand om varandra och sprid kärlek.

FREE RIDES JUST DON'T COME ALONG


Ledsen för att jag varit dålig med uppdateringar de senaste dagarna. My bad. Helgen har i varje fall varit bjudit på mycket härligheter. I fredags satt vi i Linnéas superfina hus ute på landet i Lästringe och åt tacos, drack alla sorters alkohol och spelade alias. Därefter drog partytåget vidare och intog Mike's där jag hade en av de roligaste kvällarna på länge. Dagen efter var inte lika rolig (lite som det brukar vara). Bäddade ner mig i soffan, åt godis och fäste blicken på något värdelöst tv program. På söndagen åkte jag ut med familjen till stendörren där vi grillade och lapade sol, dvs den lilla sol som finns den här tiden på året. Ibland finns det inget bättre än en stund med familjen. Asfin helg!

Nu sitter jag och gosar i min slita Alanya tröja som gömmer många fina men också otrevliga minnen från sommaren som var. Förresten kan jag med stor lättnad i rösten säga att alla skoluppgifter innan lovet är avklarade och nu kan jag bara glida igenom veckan utan bekymmer. fan så glad man blir.

PA PA PA PARTY


För nu drar vi ut på krogen. heeeeeeejdå hälsar alla mongo-brudar.

FOLLOWING THE POWERLINES



ATT HYLLA STUDENTEN


Har precis stått inför klassen och darrat, känt hjärtat bulta som en fet bashögtalre och hållt mitt hyllningstal. Nu får jag det att låta som världens läskigaste grej, vilket är lite överdrivet. Det gick trots allt förbannat bra och att talet råkade handla om studenten gjorde saken betydligt lättare. direkt från hjärtat. Nu sitter jag i skolan och jobbar PA med en kopp kaffe brevid mig. Njuter av att det snart är vecka 8 och lov. GÖTT!

(creds till er som orkar läsa de 10 första raderna)

"Kära studenter, kära klass, kära ME09.
Vi är allihopa deltagare i ett marathonlopp.
Ett marathonlopp som pågått sedan vi bara var några år gamla
och som fortförande inte nått sitt slut.

Vi har slitit och kämpat oss upp får alla de branta uppförsbackarna
Vi har joggat nedför de få nedförsbackar som funnits
Vi har spurtat längs raksträckorna

Vägen mot målet har varit lång och krokig,
men har även lett oss till nya vänskaper, kunskap
och en hel del skatt längs med vägen.
Trots att vi alla fallit och gjort ett och annat snedsteg så sitter
vi ändå samlade här i klassrummet idag.

Mjölksyran har många gånger gjort sig påmind,
men vi har bevisat att våra viljor är starkare och
övervunnit allt motstånd.
Vi har haft tillräckligt mycket kraft och styrka för att nå ända hit.
Om vi klarar det här, ja då kan vi klara precis vad som helst.

Minns och tänk tillbaka på alla de sömnlösa nätter då vi suttit
vakna med gråten i halsen av frustration inför det där provet.
Alla de stressade konversationerna på 09rules som fått oss att agera
i total hysteri. Alla de timmar vi suttit övertid i skolan och skrivit om
Sveriges evigt långa historia.
Alla dessa otrevliga minnen kommer snart vara som bortblåsta.

Nu när dagen-d, studenten, står utanför dörren, ja då kommer allt
detta vara värt mödan. Kanske kommer vi till och med känna
en saknad av allt detta.

Detta jättelika marathonlopp lider nu mot sitt slut.
Snart är vi alla vinnare.
Snart är vi alla segrare.
Vi har lyckats kämpa oss förbi alla de hinder som funnits
längs vägen. Nu, nu är vi inne på slutspurten.

Så ta ett djupt andetag,
fyll på era vattenflaskor och spring.
Spring de sista kilometrarna ut genom
Tessinskolans dörrar och korsa mållinjen.

Så kära studenter, kära klass, kära ME09.
Vi är vinnare, vi är segrare, vi är ME09!"


THAILAND#1

Råkade visst uppstå en liten bloggpaus nu till helgen. Delvis för att jag haft mycket att stå i, men också för att min kamera latjar omkring och vägrar fungera. Eftersom jag inte kan visa er bilderna från studentfesten (pga skitkameran) så tänkte jag bjuda på några thailandsbilder så här i efterskott. Slänger upp delar av dem lite då och då eftersom antalet bilder stäckte sig uppmot flera tusen. Fyfan vad man vill hoppa in i bilderna och bara fly tillbaka. Allt var så bra. Verkligen. Nu ska jag finslipa mitt hyllningstal som jag ska hålla för klassen imorgon. Ha't bra. 


112

Drar iväg på förfest för att senare traska vidare till STUDENTFESTEN. Uppdaterar när den alltid lika trevliga bakfyllan lagt sig. Hoppas ni får en skitbra kväll, för det ska jag banne mig ha!

IF YOUR LIES DON'T TOUCH YOU, THE TRUTH WILL


Slutade skolan redan klockan 10. Helt otroligt. Måste vara första gången i världshistorien som ME09 slutar såhär tidigt? Åkte hem och avnjöt en lunch med pappsen och fixade klart det allra sista inför morgondagens partaj, dvs studentfesten. Nu ska jag strax röra mig mot Nyköping (igen) för ett fotojobb. Hör redan hur det trillar ner en slant i plånboken. Ljuva liv.

RSS 2.0